Meklēt

    Search Results

    Aizvērt

    Vai Jūsu darbs ir D vitamīna deficīta cēlonis?




    Читать по-русски

    Zinātnieki ir nākuši klajā ar ierosinājumu izstrādāt rekomendācijas par papildu D vitamīna lietošanu atkarībā no nodarbošanās veida. Apskatot nesen veiktā pētījuma rezultātus, var secināt, ka dažu profesiju pārstāvji saskaras ar “saules” vitamīna trūkuma problēmu biežāk nekā citi. Turpiniet lasīt, lai uzzinātu, kā Jūs varat paaugstināt savu D vitamīna līmeni.

    Cilvēki arvien vairāk apzinās, cik svarīgi ir saņemt pietiekamu D vitamīna daudzumu ar uzturu un saules gaismu. Nesen zinātnieku grupa izskatīja jautājumu par rekomendāciju izstrādāšanu attiecībā uz papildu D vitamīna lietošanu, ņemot vērā cilvēku nodarbošanās veidu. Saskaņā ar viņu veikto D vitamīna līmeņa analīzi, atkarībā no profesijas, visaugstākajam šī vitamīna deficīta riskam ir pakļauti cilvēki, kas strādā maiņās un telpās, kā arī veselības aprūpes darbinieki.

     

    Nopietna deficīta problēma

    Pētījumu vadīja dr. Sebastians Štraube (Sebastian Straube) no Albertas universitātes (Kanādā). Iegūtie rezultāti liecina, ka D vitamīna līmenis lielākajai daļai profesionālo grupu pārstāvju ir zemāks par līmeni, ko uzskata par optimālu veselībai.

    Dr. Štraube un viņa komanda atlasīja analīzei 71 recenzētu rakstu, kuros bija apkopota informācija par vairāk nekā 53000 cilvēku rādītājiem, un atklāja, ka D vitamīna deficīts visbiežāk ir sastopams cilvēkiem, kas strādā maiņās (80%), cilvēkiem, kas strādā telpās (77%) un medicīnas studentiem (72%).

     

    Profilakses nozīme

    Zinātnieki arī konstatēja, ka lielam skaitam cilvēku, kas strādā telpās (91%), ir nepietiekams D vitamīna līmenis. Tas nozīmē, ka šīs uzturvielas koncentrācija viņu organismā nav kritiski zema, taču tā ir zemāka par ieteicamo līmeni, lai nodrošinātu labu veselību.
    Zinātnieki uzskata, ka viņu pētījuma rezultāti var veicināt veselības aprūpes pilnveidošanu nākotnē un nepieciešamo profilaktisko pasākumu ieviešanu ar mērķi nostiprināt veselību cilvēkiem risku grupās.

    Ar pētījumu var iepazīties šeit

     

    Kad var palīdzēt papildu vitamīna lietošana

    SunLabākais veids, kā paaugstināt D vitamīna līmeni organismā, ir atrasties saulē. Protams, vasarā to var izdarīt daudz vienkāršāk, nekā aukstajā gadalaikā. Tomēr pētījumi liecina, ka pat saulainajās valstīs, piemēram, Itālijā, Portugālē un Ungārijā, D vitamīna līmenis asinīs lielākajai daļai iedzīvotāju ir zemāks par optimālo. Zinātniskais pētījums, kas pirms dažiem gadiem tika veikts Latvijā, parādīja, ka 89% dalībnieku D vitamīna koncentrācija ziemas sezonā bija nepietiekama, bet vasaras periodā šī vitamīna līmenis bija zem normas 87% dalībnieku (I.Rasa, M.Mukāne, 2014). Labs veids, kā palielināt savu D vitamīna līmeni, ir lietot to papildus.

     

    D-Pearls ar augstu biopieejamību

    D-pearls product

    D-Pearls no kompānijas Pharma Nord satur aukstā spieduma olīveļļā izšķīdinātu D3 vitamīnu mīkstajās želatīna kapsulās. Vairāki pētījumi apstiprina augstu D-Pearls uzsūkšanos un biopieejamību. Visi Pharma Nord produkti tiek ražoti saskaņā ar Dānijas medicīnas noteikumiem dāņu Zāļu valsts aģentūras uzraudzībā. Tā ir Jūsu garantija, ka mūsu produkti satur tieši tās sastāvdaļas, kas ir norādītas uz iepakojuma.


    Vairāk informācijas par D-Pearls Jūs varat atrast šeit

    Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.