Meklēt

    Search Results

    Close

    Kardioloģe aicina ielūkoties sirds muskulī




    Vai esat kādreiz domājuši, kā cilvēka sirds ražo enerģiju? Atbildi uz šo jautājumu jūs atradīsiet kardioloģes Vitas Vestmanes rakstā [1] jauniznākušajā žurnālā “Sirds un veselība”. Savā rakstā dr. Vestmane piemin arī vitamīniem līdzīgu savienojumu koenzīmu Q10. Lasiet tālāk, lai uzzinātu vairāk.

    Vai jūs zinājāt, ka jūsu sirdī lielā koncentrācijā atrodas vitamīniem līdzīga viela, ko sauc par koenzīmu Q10? Šis savienojums darbojas šūnu struktūrās – mitohondrijos. Nesen nāca klājā dr. Vitas Vestmanes raksts, kurā kardioloģe stāsta interesantas lietas par sirds muskuli un mitohondrijiem – mikroskopiskām šūnu struktūrām, kas ražo sirds muskuļa saraušanās funkcijai nepieciešamo enerģiju.

    Koenzīms Q10 un sirds

    Dažādu iemeslu dēļ koenzīma Q10 augstākā koncentrācija ir sastopama organisma audos, kuros ir visvairāk enerģijas ražojošo mitohondriju. Vai zinājāt, ka jūs saņemat noteiktu koenzīma Q10 daudzumu no pārtikas, ko lietojas uzturā? Šo vielu satur, piemēram: sardīnes, soja, liellopa gaļa un vistas gaļa.

    Pieejams arī uztura bagātinātāja veidā

    Koenzīms Q10 ir pieejams arī kapsulās uztura bagātinātāja veidā. Taču parastajiem uztura bagātinātājiem piemīt problēmas ar aktīvā savienojuma uzsūkšanos, jo koenzīma Q10 molekulas mēdz salipt kopā un veidot lielus, nesagremojamus kristālus temperatūrā, kas zemāka par 48 °C. Šie kristāli nespēj iziet cauri zarnu membrānai un nonākt asinsritē. Tomēr, pateicoties Pharma Nord patentētajai formulai Bio-Quinone Active Q10 Gold, šādi nešķīstošie kristāli neveidojas.

    Formula, kas nekristalizējas

    Kompānija Pharma Nord izmanto īpašu ražošanas metodi, kuras ietvaros eļļa tiek pakļauta sildīšanas procesam. Tā rezultātā nedaudz mainās kristālu virsmas struktūra, tādējādi ļaujot tiem pilnībā izšķīst normālā ķermeņa temperatūrā. Tiklīdz kapsulas ir izšķīdušas kuņģī, koenzīma Q10 molekulas var brīvi iziet cauri zarnu membrānai un nonākt asinīs.


    Zinātnieku izvēle

    Bio-Quinone Active Q10 Gold biopieejamība ir tik augsta, ka zinātnieki veicot pētījumus, dod priekšroku tieši šim produktam. Pēdējos gados tika veikti divi revolucionāri koenzīma Q10 pētījumi, kuros tika izmantots Bio-Quinone Active Q10 Gold. Pirmais pētījums ir KiSel-10, un tā rezultāti bija publicēti Starptautiskajā kardioloģijas žurnālā (International Journal of Cardiology) 2013.gadā. Otrais pētījums – Q-Symbio – bija publicēts Amerikas kardiologu kolēģijas žurnālā “Sirds mazspēja” (Heart Failure) 2014.gadā.

    Vairāk par Bio-Quinone Active Q10 Gold