Meklēt

    Search Results

    Aizvērt

    Enerģijas lādiņš visam organismam




    Neveselīgs uzturs, smēķēšana, pārmērīga alkohola lietošana un, kas nav mazsvarīgi, fizisko aktivitāšu trūkums ir daži no faktoriem, kas nelabvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu veselību. Turpiniet lasīt, lai uzzinātu, kā jūs varat palīdzēt savam organismam uzturēt enerģiju normālā līmenī tā, lai nepietrūktu spēka būt fiziski aktīviem.


    Runājot par fiziskajām aktivitātēm, daudziem cilvēkiem, it īpaši vecākai paaudzei, ir grūti regulāri nodarboties ar fitnesu vai pat doties garās pastaigās enerģijas trūkuma dēļ. Saskaņā ar Latvijas veselības aprūpes statistikas gadagrāmatas datiem* asinsrites sistēmas slimības, tai skaitā sirds slimības, ir viens no galvenajiem mirstības iemesliem Latvijā. Vērtīgus padomus par enerģijas nozīmi sirdij lasiet arī nesen iznākušā žurnāla “Sirds un veselība” numurā.

    * Latvijas veselības aprūpes statistikas gadagrāmatas dati

    Kas ir koenzīms Q10?

    Pēc savām īpašībām koenzīms Q10 (jeb ubihinons) atgādina vitamīnus. Kad šūnai ir nepieciešama enerģija, tā pārvērš taukus, ogļhidrātus un olbaltumvielas ATF (adenozīntrifosfāta) molekulās, kas spēj uzkrāt enerģiju ķīmiskā formā. Šūnai sadalot ATP molekulu, atbrīvojas uzkrātā enerģija. Šis process notiek mazās pupas formas “elektrostacijās”, tā saucamajos mitohondrijos. Koenzīms Q10 ir sastopams visos mitohondrijos.

    Tā kā nepieciešamība pēc enerģijas ir atkarīga no konkrētā šūnas tipa, tad mitohondriju skaits šūnā var variēties no viena līdz vairākiem tūkstošiem, atkarībā no audu tipa.

    Īpaši lielā daudzumā šīs struktūras ir atrodamas sirds muskuļa šūnās, jo sirds darbība prasa lielus enerģijas resursus.

     

    Koenzīma Q10 līmenis ar vecumu pazeminās


    Koenzīms Q10 sintezējas organismā (aknās), taču šīs vielas endogēnā ražošana palēninās ar vecumu, kā arī dažu saslimšanu ietekmē.

    Pēc speciālistu domām koenzīma Q10 sintēze organismā sasniedz savu augstāko punktu 20-25 gadu vecumā, bet pēc tam sāk pazemināties.

    Zinātniskie pētījumi liecina, ka Bio-Quinone Active Q10 GOLD paaugstina Q10 līmeni asinīs un audos.

    Lasīt vairāk par Q10

     

    Zinātniski dokumentēta efektivitāte

    Kompānija Pharma Nord ir veltījusi vairāk nekā 25 gadus Bio-Quinone Active Q10 GOLD pētniecībai un pilnveidošanai. Produkta drošība, efektivitāte un biopieejamība ir dokumentēti vairāk nekā 100 pētījumos. Divi populārākie pētījumi ir Q-Symbio un KiSel-10, kuros tika izvērtēts koenzīma Q10 kā profilakses līdzekļa potenciāls.

    Viens no galvenajiem iemesliem ļoti augstai Bio-Quinone Active Q10 GOLD biopieejamībai ir unikāla ražošanas metode, izšķīdinot koenzīmu Q10 eļļā. Neapstrādātajam koenzīmam Q10 ir kristāliska struktūra, kas kavē efektīvu uzsūkšanos*.

       
    Savukārt zemākas kvalitātes produkti parasti satur koenzīma Q10 kristālu un eļļas maisījumu, kā rezultātā to biopieejamība ir zema.

       
    Pateicoties koenzīma Q10 kristālu īpašai sildīšanas tehnoloģijai speciālā eļļas šķīdumā, Q10 kristālu struktūra mainās un iegūst viendabīgu sniegpārsliņas formu.

       
    Iekšķīgi lietojot, šie pārveidotie kristāliskie veidojumi pilnībā izšķīst normālā ķermeņa temperatūrā un sadalās atsevišķās molekulās, kuras viegli uzsūcas tievajā zarnā.


    Izejviela, kas tiek izmantota Pharma Nord produktos, ir 100% identiska koenzīmam Q10, kuru izstrādā organisms.

    Lasīt vairāk par Q10

    * Avots: Singh RB, et al. Effects on absorption and oxidative stress of different oral Coenzyme Q10 dosages and intake strategy in healthy men. Biofactors 2005;25(1-4):219-24