Meklēt

    Search Results

    Close

    Vēlaties pārbaudīt sava vairogdziedzera veselību? Paskatieties uz saviem nagiem!




    Turpiniet lasīt, lai uzzinātu, kā viena uzturviela var palīdzēt šādā situācijā un labvēlīgi ietekmēt jūsu nagu un matu veselību, un pat ķermeņa svaru.

    Viens no veidiem, kā var pārbaudīt, vai jūsu vairogdziedzeris darbojas normāli, ir novērtēt savu nagu stāvokli. Vairāk informācijas par to, ka nagu trauslums un matu galu šķelšanās var būt saistīti ar vielmaiņas traucējumiem jūs varat izlasīt žurnāla “100 labi padomi” septembra numurā.


    Orgāns, kas atbild par skaistumu
    Vairogdziedzeris atbild par vielmaiņas regulēšanu visās šūnās, ļaujot tām pienācīgi pildīt savas funkcijas. Runājot par matiem un nagiem, jāatceras, ka ārējais skaistums lielā mērā ir atkarīgs no tā, cik efektīvi noris vielmaiņas procesi šūnu līmenī. Jo labāk darbojas vairogdziedzeris, jo labāk uzturvielas pārvēršas šūnām nepieciešamajā enerģijā. Šī enerģija ir vajadzīga gan nagu šūnām, gan muskuļu, smadzeņu, imūnsistēmas un pat spermas šūnām.

    Kāpēc ir vajadzīgs selēns?
    Vai jūs zinājāt, ka selēns ir viens no svarīgākajiem mikroelementiem, kas nodrošina normālu vairogdziedzera funkcionēšanu? Pietiekams selēna daudzums organismā ir nepieciešams, lai vairogdziedzerim būtu vieglāk regulēt vielmaiņas ātrumu. Vienkāršiem vārdiem runājot, tas ir ātrums, ar kuru šūnas pārvērš taukus, olbaltumvielas un ogļhidrātus enerģijā.
     

    Palīdz uzturēt normālu svaru
    Jā, tieši tā! Vielmaiņas ātrumam ir arī noteikta loma normāla ķermeņa svara uzturēšanā. Ja organisms nespēj pietiekami ātri pārstrādāt uzņemtās kalorijas enerģijā, var nākt klāt liekie kilogrami.

    Papildu lietošana var būt labs risinājums
    Diemžēl mūsu reģionā ir grūti uzņemt vajadzīgo selēna daudzumu ar uzturu. Lauksaimniecības zeme lielākajā daļā Eiropas valstu satur ļoti maz selēna, taču šai problēmai ir labs risinājums. Arvien vairāk cilvēku dod priekšroku selēnam farmaceitisko preparātu veidā, kas ļauj palielināt šī mikroelementa patēriņu. Selēna papildu lietošana ir īpaši svarīga tiem cilvēkiem, kuri pārtikā nelieto pietiekami daudz zivju, pilngraudu produktu un riekstu, kā arī cilvēkiem ar glutēna nepanesamību.

    Ļoti augsta biopieejamība
    Preparāta Bioactive Selenium+Zinc sastāvā ir selēna raugs SelenoPrecise, kas satur vairāk nekā 20 organiski saistītus selēna savienojumus. Pateicoties tik plašam selēna veidu spektram, ir iespējams imitēt dabisko selēna daudzveidību, kāda ir sastopama sabalansētā uzturā. Nemainīgi liels daudzums – 88,7% – selēna satura SelenoPrecise formulā uzsūcas organismā, ko apstiprina arī zinātniskā dokumentācija.


    Vairāk informācijas par Bioactive