Meklēt

    Search Results

    Close

    Selēns ir viena no svarīgākajām uzturvielām, taču nav izslēgts, ka jums tās varētu trūkt




    Ja jūs dzīvojat Latvijā, pastāv iespēja, ka jūs nesaņemat pietiekamu selēna daudzumu kopā ar uzturu. Turpiniet lasīt, lai uzzinātu, kāpēc selēns tiek uzskatīts par vitāli svarīgu mikroelementu un uzziniet vairāk par nelielām tabletēm, kas palīdz atrisināt šo situāciju.

    Avīzes “Vesti” nesen publicētajā rakstā ir teikts, ka Pasaules Veselības organizācija (PVO) uzskata selēnu par vienu no svarīgākajām cilvēka veselīga uztura sastāvdaļām. Tas nav nekāds pārsteigums, ņemot vērā, ka cilvēku organismam selēns ir nepieciešams katru dienu, lai atbalstītu imūnsistēmas darbību, vairogdziedzera funkciju un šūnu aizsardzības mehānismus, kā arī uzturētu matu un nagu veselību. Un šīs ir tikai dažas no selēna īpašībām.

    Selēna trūkums Latvijas augsnē
    Vai jūs zinājāt, ka lauksaimniecības augsnē Latvijā un pārējās Baltijas valstīs ir zemāks selēna saturs nekā daudzās citās pasaules daļās? Tas nozīmē, ka šajā reģionā izaugušie kultūraugi, tajā skaitā graudaugi, ar ko baro mājlopus, satur maz selēna. Līdz ar to šī mikroelementa trūkums novērojams arī šo dzīvnieku gaļā un pienā. Liela daļa cilvēku pat lietojot uzturā daudzveidīgu pārtiku, nenojauš, ka nesaņem pietiekamu selēna daudzumu, un rezultātā cieš no šīs uzturvielas trūkuma.

    Nepietiekamība, kas labi maskējas
    Iepriekš mēs izmantojām vārdu “nenojauš”, jo selēna trūkumu nemaz nav tik vienkārši konstatēt, taču neļaujiet sevi maldināt. Piemēram, selēna trūkums varētu būt viens no iemesliem, kāpēc jūs bieži saaukstējaties un jūsu nagi nav tik stipri un viegli lūst. Šīs ir dažas no pazīmēm, kas signalizē, ka organisma pamatfunkciju uzturēšanai, iespējams, trūkst selēna.

    Svarīgo selēnoproteīnu atbalsts
    Cilvēku organismā ir ap 25-30 dažādiem no selēna atkarīgiem enzīmiem (selēnoproteīniem), kuriem nepieciešams selēna atbalsts, lai veiktu savas pamatfunkcijas. Zinātnieki ir vienisprātis, ka šim mērķim selēna dienas devai jābūt 100-125 mikrogramu. Dažiem cilvēkiem var būt nepieciešams nedaudz vairāk selēna. Tas ir atkarīgs no dzīvesveida un reģiona, kurā viņi dzīvo.

    BioactiveSelenium+Zinc – sirdsmieram
    Zivju, riekstu, pilngraudu un gaļas subproduktu lietošana uzturā ir labs veids, kā papildināt savas selēna rezerves. Bez tam jūs varat lietot selēnu uztura bagātinātāja veidā, nodrošinoties, ka saņemat šo veselībai svarīgo mikroelementu katru dienu.
    Šajā gadījumā Bioactive Selenium+Zinc ir ļoti labs risinājums. Mazas tabletes satur organisko selēnu, un tā formula nodrošina optimālu bioloģisko pieejamību.

    Ļoti augsta uzsūkšanās organismā
    Galvenais iemesls, kāpēc Bioactive Selenium+Zinc ir labs preparāts, skaidrojams ar to, ka tas satur Pharma Nord unikālo patentēto selēna raugu SelenoPrecise. Zinātniskā dokumentācija apliecina, ka gandrīz 90% (88,7%) selēna no šī selēna rauga uzsūcas organismā. Turklāt preparāts satur A vitamīnu, B6 vitamīnu, C vitamīnu, E vitamīnu un cinku. C un E vitamīni kopā ar mikroelementiem selēnu un cinku veido tā saucamo “pamatantioksidantu kompleksu”, kas, kā zināms, palīdz uzturēt labu veselību.

    Vai jūs zinājāt...
    Ka zviedru kardiologi, veicot revolucionāro KiSel-10 pētījumu (Starptautiskais kardioloģijas žurnāls, 2013. gads), izvēlējās tieši SelenoPrecise? Iemesls viņu izvēlei bija fakts, ka SelenoPrecise tiek uzskatīts par vienu no vislabāk dokumentētajiem selēna avotiem.

    Vairāk informācijas par Bioactive Selenium+Zinc

     

     

    Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.