Meklēt

    Search Results

    Aizvērt

    Jūsu smadzenes ir atkarīgas no omega-3 taukskābēm




    Ja jums tīk zivju garša, turpiniet iekļaut tās savā uzturā. Savukārt, ja neesat zivju cienītājs, jums der padomāt par zivju eļļas uztura bagātinātāju, jo pienācīga galvas smadzeņu darbība ir atkarīga no omega-3 taukskābēm.

    Galvas smadzenes par 60% sastāv no taukiem. To darbībai īpaši svarīgas ir neaizvietojamās taukskābes, piemēram, omega-3, ko satur zivis. Lūk, kāpēc ir tik svarīgi regulāri iekļaut zivis savā uzturā. Diemžēl Latvijā ir vērojama nepietiekama daudzuma zivju lietošana. Dietologi iesaka katram cilvēkam gada laikā optimāli patērēt 10–14 kg zivju. Tas ir aptuveni divas 100–140 g porcijas nedēļā. Pēc oficiālās statistikas portāla ziņām, Latvijas iedzīvotāji vidēji gadā patērē vien 5,37 kg zivju.*

     

    Galvas smadzeņu veidošanās un atbalstīšana

    Divas svarīgākās omega-3 taukskābes ir EPA (eikozapentaēnskābe) un DHA (dokozaheksaēnskābe). Abas šīs skābes organismā veic dzīvībai svarīgas funkcijas, bet DHA izraisa īpašu interesi, kad runa ir par smadzeņu veselību. Saskaņā ar Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestādes (EFSA) datiem, 250 mg DHA lietošana ik dienas veicina normālu smadzeņu darbību. Grūtniecības laikā topošā māmiņa var parūpēties par gaidāmā bērna smadzeņu normālu attīstību, palielinot ikdienas DHA devu vēl par 200 mg. Rezultātā organismā ik dienas saņems 450 mg DHA.

     

    Palīgā var nākt uztura bagātinātājs

    Diemžēl daudzi cilvēki ne tikai Latvijā, bet arī visā Eiropā, nelieto uzturā pietiekamu daudzumu zivju, lai sasniegtu iepriekš minēto līmeni. Turklāt daudziem vienkārši netīk zivju garša, bet tas nozīmē, ka viņiem nav iespējas piesātināt organismu ar pietiekamu daudzumu dzīvībai svarīgo omega-3 taukskābju. Alternatīvs veids, kā iekļaut savā uzturā omega-3, ir lietot uztura bagātinātājus ar zivju eļļu, piemēram, Bioactive Marin Plus. Šai stratēģijai ir virkne priekšrocību:

    Pirmkārt, ir ļoti viegli noskaidrot, cik omega-3 (EPA un DHA) uzņem jūsu organisms, jo katras kapsulas saturs ir norādīts uz iepakojuma.

    Otrkārt, zivju eļļa ir rūpīgi attīrīta. Tas nozīmē, ka tā nesatur tādus nevēlamus piesārņojumus kā smagie metāli un toksīni, kam ir tendence uzkrāties zivīs.

    Visbeidzot, Bioactive Marin Plus sastāvā esošās taukskābes omega-3 ļoti viegli uzsūcas organismā. Dabā omega-3 taukskābes ir sastopamas triglicerīdu veidā, kas tiek sašķelti gremošanas sistēmā. Omega-3 taukskābes Bioactive Marin Plus sastāvā jau ir pārveidotas brīvās asimilējamās taukskābēs, kuras organisms spēj viegli izmantot.

    Piezīme: divas Bioactive Marin Plus kapsulas nodrošina organismu ar 230 mg DHA.

    *https://stat.gov.lv/lv/statistikas-temas/iedzivotaji/majsaimniecibu-izdevumi/5196-partikas-produktu-paterins

    Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.