Meklēt

    Search Results

    Aizvērt

    Kāpēc daudzi sportisti papildus lieto magniju




     

    Ne tik sen kāda Skandināvijas vadošā sportista asinīs tika konstatēts pazemināts magnija līmenis. Lai kompensētu šo trūkumu, viņš nekavējoties sāka lietot magnija preparātu. Turpiniet lasīt un uzziniet, kāpēc šī uzturviela ir tik svarīga.

    Ātrumam, precizitātei, spēkam un mentālajām spējām ir izšķiroša nozīme panākumiem sportā. Tāpēc magnijs ir būtiska uzturviela sportistiem. Magnijs piedalās vairāk nekā 300 dažādos dzīvībai svarīgos procesos organismā un ir ceturtais visbiežāk sastopamais minerāls cilvēka organismā, kas liecina par tā nozīmi. Papildus citām svarīgām funkcijām šī uzturviela veicina normālu nervu un muskuļu darbību.

     

    Rieksti un lapu zaļumi ir labs magnija avots

    Par laimi, ir daudz ar magniju bagātu pārtikas produktu, kurus ir viegli apzināti pievienot savam uzturam. Īpaši vērtīgi magnija avoti ir rieksti, mandeles, lapu zaļumi, kāposti un auzas. Tomēr, ja neuzņemat sabalansētu uzturu un minēto pārtikas produktu jūsu ēdienkartē nav, varat apsvērt iespēju lietot magnija uztura bagātinātāju. 

     

    Nepieciešamība pēc magnija

    Cilvēka organisms pats neražo magniju, tāpēc šis mikroelements ir jāuzņem ar uzturu. Nepieciešamība pēc magnija daudzējādā ziņā ir atkarīga no cilvēka dzīvesveida, vecuma un aktivitātes līmeņa. Pieaugušām sievietēm dienā ieteicamā magnija vidējā deva ir 280 mg, savukārt vīriešiem tā ir 350 mg*. Ja ar uzturu uzņemtais magnija daudzums ir mazāks par ieteicamo dienas devu, ieteicams lietot šo mikroelementu papildus. Piemēram, katra Bioactive Magnesium tablete nodrošina 200 mg magnija. 

    Asimilējams magnija preparāts

    Bioactive Magnesium priekšrocība ir tā, ka tā sastāvā ir trīs labi asimilējamu magnija avotu (magnija karbonāta, magnija hidroksīda un magnija acetāta) kombinācija, kas efektīvi paaugstina magnija līmeni organismā. Magnija tabletes ātri izšķīst gremošanas sistēmā, tā nodrošinot aktīvās vielas pienācīgu uzsūkšanos zarnās. Tādējādi magnijs sasniedz visas ķermeņa šūnas un audus, kuriem tas ir nepieciešams.

    Dokumentēta bioloģiskā pieejamība

    Somijā 2008. gadā tika veikts dubultakls, placebo kontrolēts pētījums, kas pierādīja, ka astoņas nedēļas ik dienas lietojot Bioactive Magnesium, magnija līmenis dalībnieku asinīs paaugstinājās sešas reizes, salīdzinot ar dalībniekiem, kuri saņēma placebo (tabletes bez magnija).

    Jums būtu jāapsver magnija uztura bagātinātāja lietošana, ja:

    •    aktīvi nodarbojaties ar sportu,
    •    jūtat fizisku vai garīgu stresu,
    •    nelietojat veselīgu uzturu vai ēdat pārāk maz dārzeņu.

    Vairāk informācijas par Bioactive Magnesium:

    * https://www.vm.gov.lv/lv/media/3733/download

    Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.