Meklēt

    Search Results

    Aizvērt

    Gripas sezona turpinās – vai Jūsu imūnsistēma ir pietiekami stipra?




    Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) gripas monitoringa dati liecina, ka gripa Latvijā joprojām ir aktīva un saslimstība ir pieaugusi tieši senioru vidū. Ideāls veids, kā pasargāt sevi no saslimšanas, ir uzturēt stipru un noturīgu imūnsistēmu. Turpiniet lasīt, lai uzzinātu vienkāršus veidus, kā Jūs varat sev palīdzēt.


    Nesen portālā www.delfi.lv publicētajā rakstā teikts, ka gripas intensitāte Latvijā ir pieaugusi, it īpaši senioru vidū. Labākais veids, kā samazināt risku saslimt ar gripu un citām augšējo elpceļu infekcijām, ir spēcināt imūnsistēmu, tādējādi paaugstinot organisma pretošanās spēju slimībām. Ir svarīgi lietot veselīgu, sabalansētu uzturu, būt fiziski aktīviem, pietiekami daudz atpūsties, kā arī bieži mazgāt rokas.

    Imūnsistēmai ir nepieciešams D vitamīns
    Bez tam ir svarīgi nodrošināt organismu ar pietiekamu D vitamīna daudzumu, it īpaši tagad, kad saules starojuma intensitāte ir pārāk zema, lai organisms spētu ražot D vitamīnu. Pētījuma rezultāti, kas nesen tika publicēti zinātniskajā žurnālā British Medical Journal, apstiprina D vitamīna nozīmi.

     

    Izgatavots, ievērojot prasības, kas izvirzītas farmaceitisko zāļu ražošanai

    Lietojot D-Pearls 3000, kas ir jauns Pharma Nord produkts ar stipru D vitamīna devu, Jūs nodrošināsiet savu organismu ar 75 mikrogramiem D3 vitamīna.

    D-Pearls 3000 ir ražots Dānijā farmaceitiskā uzraudzībā, ievērojot tās pašas stingrās kvalitātes un dokumentācijas prasības, kas ir izvirzītas farmaceitisko preparātu ražošanai. Tā ir garantija, ka Jūs saņemat augstas kvalitātes produktu, kas ir efektīvs un drošs lietošanā.

    Lasīt tālāk

     

    Pētījumi apstiprina augstu uzsūkšanos organismā

    D-Pearls 3000 ir ražots želatīna kapsulu veidā, kas satur aukstā spieduma olīveļļā izšķīdinātu D3 vitamīnu. Šāda formula ļauj paaugstināt aktīvās vielas uzsūkšanos gremošanas sistēmā.

    Norvēģu zinātnieki no Oslo Universitātes pārbaudīja produktu pētījumā ar sportistu piedalīšanos un secināja, ka tas nodrošina ļoti augstu bioloģisko pieejamību.

    Citā nesenā pētījumā, kura ietvaros pētnieki analizēja D vitamīna koncentrāciju un spēju risināt uzdevumus, kas prasa intelektuālo piepūli, arī tika konstatēts, ka D-Pearls 3000 nodrošina ļoti labu uzsūkšanos asinīs.

     

    D vitamīnam pievērsta pastiprināta uzmanība

    Pēdējos gados no zinātnieku puses ir vērojama pastiprināta interese par D vitamīnu. Pētījumos ir konstatēts, ka šī uzturviela atbalsta vairākas funkcijas cilvēka organismā, piemēram:

    • tas veicina normālu imūnsistēmas darbību;
    • tas palīdz uzturēt zobu un kaulu veselību;
    • tas palīdz nodrošināt normālu muskuļu darbību;
    • tas ir nepieciešams šūnu dalīšanās procesam

    Epidemioloģisko pētījumu un laboratorijas analīžu rezultāti liecina par D vitamīna nepietiekamības vai deficīta tendenci pat veseliem cilvēkiem, turklāt ne tikai Ziemeļeiropas (t.sk. Baltijas), bet arī saulaino valstu (piemēram, Itālijas un Portugāles) iedzīvotajiem.


    • 2016. gada decembrī Vidzemes slimnīcas laboratorija izanalizēja asins paraugus, lai noteiktu D vitamīna līmeni pacientiem, un secināja, ka tikai 19% cilvēku no pārbaudītajiem tas bija normas robežās (virs 30 ng/ml). Savukārt D vitamīna deficītu konstatēja 79% sieviešu un 94% vīriešu. Dažiem pacientiem D vitamīna līmenis bija pat 10 reizes zemāks par normu. 67% bērnu tas bija nepietiekams vai krietni zemāks par normu (Vidzemes slimnīcas laboratorijas dati).
    • Lietuviešu pētījums, kurā piedalījās sievietes pēcmenopauzes periodā ar metabolo sindromu, parādīja, ka lielai daļai dalībnieču D vitamīna līmenis asinīs bija pārāk zems it īpaši ziemas periodā (Advanced Medical Science, 2016. gada septembris).
    • Dati no Portugāles liecina, ka 65% šīs valsts iedzīvotājiem ir D vitamīna trūkums. No tiem 15% ir nopietns šī vitamīna deficīts (Centro Hospitalar e Universitário de Coimbra (CHUC) pētījums).
    • Vairāk nekā 60% Ungārijas iedzīvotāju ir novērojama D vitamīna nepietiekamība (Patika Magazine Online, 2016. gada oktobris).
    • 76% itāliešu sieviešu, kas ir vecākas par 70 gadiem, ir būtisks D vitamīna deficīts (Tema Farmacia, 2016. gada septembris).

     

    Lasīt tālāk