Meklēt

    Search Results

    Aizvērt

    D vitamīna trūkums - Latvijas problēma




    Šī problēma ir skaidrojama ar to, ka mūsu pasaules daļā ir salīdzinoši maz saules gaismas, it īpaši gada aukstajā laikā. Savukārt saule ir mūsu galvenais D vitamīna avots. Ņemot vērā, ka šis vitamīns ir ļoti nepieciešams normālai imūnsistēmas darbībai, ir svarīgi papildināt tā rezerves šajā pelēkajā gadalaikā. Bez saules stariem ir arī citi veidi, kā uzņemt D vitamīnu. Turpiniet lasīt, lai uzzinātu, kā to var izdarīt.

    Vai jūs zinājāt, ka imūnsistēmas efektīva darbība lielā mērā ir atkarīga no D vitamīna? Turklāt šī uzturviela veicina normālas kaulu un muskuļu funkcijas. Šie ir tikai daži piemēri, kā “saules” vitamīns palīdz uzturēt veselību. Nav brīnums, ka gada aukstajā laikā, kad D vitamīnu no saules stariem saņemt ir ļoti grūti, daudziem cilvēkiem pasliktinās pašsajūta.
     

    Latvijas iedzīvotājiem trūkst D vitamīna

    Atsaucoties uz rakstu, kas publicēts žurnāla 36.60 C janvāra numurā, Latvijas iedzīvotāji ir pakļauti D vitamīna nepietiekamības riskam, jo mūsu reģions atrodas tālu no ekvatora. Tas nozīmē, ka ziemas periodā saule ir pārāk zemu, lai tās stari varētu nodrošināt D vitamīna sintēzi ādā. Šī iemesla dēļ cilvēkiem, kuri dzīvo Ziemeļeiropas platuma grādos, aukstajā periodā trūkst saules vitamīna. Savukārt portālā Delfi nesen publicētajā rakstā ir stāstīts par to, kā var uzņemt nepieciešamo D vitamīna daudzumu un kāda ir tā loma organismā*.
     

    Pārāk maz saules

    Interesanti, ka saskaņā ar pētījumu rezultātiem pat tādās saulainajās valstīs kā, piemēram, Itālijā, Portugālē un Ungārijā, lielākajai daļai iedzīvotāju ir grūti sasniegt optimālo D vitamīna līmeni asinīs. Var jau būt, ka viņi pārāk daudz laika pavada telpās, bet fakts ir tāds, ka veseliem cilvēkiem katru dienu ir nepieciešams pavadīt atklātā saulē vismaz 20-30 minūtes, lai saņemtu pietiekamu D vitamīna daudzumu.
     

    Papildu vitamīna lietošana

    Ko lai dara laikā no oktobra līdz aprīlim, kad saules gaisma nav tik intensīva, lai nodrošinātu pietiekamu D vitamīna sintēzi ādā? Labs veids, kā normalizēt savu D vitamīna līmeni, ir lietot to papildus. Pateicoties D-Pearls kapsulām var viegli paaugstināt D vitamīna koncentrāciju asinīs un uzturēt to vajadzīgajā līmenī, jo tā īpašā formula ar D3 vitamīnu olīveļļas šķīdumā mīkstās želatīna kapsulās nodrošina lielisku aktīvās uzturvielas uzsūkšanos.
     

    Uzsūkšanās spēja apstiprināta pētījumos

    Divi pēdējā laikā publicētie pētījumi pierāda D-Pearls augstu bioloģisko pieejamību. Vienu no tiem veica norvēģu zinātnieki no Oslo Universitātes, pētot D vitamīna koncentrāciju asinīs saistībā ar sportistu muskuļu funkcijām. Otrajā pētījumā tika analizēts D vitamīna līmenis un skolēnu garīgās attīstības rādītāji, kā arī sociālā uzvedība. Nesen publicētie zinātniskie dati liecina, ka D3 vitamīns ir vispiemērotākais papildu D vitamīna avots, jo organisms var vieglāk absorbēt un izmantot šo D vitamīna formu salīdzinājumā ar D2 vitamīnu.

    Aptiekās ir pieejami preparāti D-Pearls, D-Pearls Mega un D-Pearls 3000 ar 20, 38 un 75 mikrogramiem D3 vitamīna
     

        D-Pearls    
    D-Pearls Mega
    D-Pearls 3000

    Uztura bagātinātāji. Uztura bagātinātāji neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

    *http://www.delfi.lv/vina/veseliba/vesela-un-laimiga/ziemas-un-tumsa-laika-problema-d-vitamina-trukums-ko-tas-nodara-un-ka-izvairities.d?id=49673981