Karaginānu iegūst no sarkanajām aļģēm, tostarp sarkano aļģu sugas, ko dēvē arī par īru sūnām. Tas ir ogļhidrāts, ko izmanto kā stabilizatoru, biezinātāju un recinātāju. Karagināns nesatur taukus, holesterīnu, nātriju un kalorijas. Kakao saturošos produktos tas novērš kakao daļiņu salipšanu. Tam ir piešķirts E-numurs 407.
Kritika: Kopš 20. gadsimta 60. gadu beigām norisinās strīdi par karagināna ietekmi uz veselību. Daži pētījumi ar dzīvniekiem un in vitro pētījumi norāda, ka karagināns var izraisīt iekaisumus, kuņģa čūlas un bojāt gremošanas sistēmu.
Šo pētījumu pamatā ir viena zinātnieka darbs. Tiek uzskatīts, ka šis pētnieks izmantoja vairākas zinātniski apšaubāmas metodes, lai sasniegtu iepriekš noteiktus rezultātus. Turklāt tiek uzskatīts, ka pētnieks ir sajaucis karaginānu ar poligenānu.
Citi neatkarīgie pētnieki nav spējuši kontrolētos apstākļos atkārtot šā kritiskā pētnieka atklājumus. Turpretī jaunākie pētījumi ir atkārtoti pierādījuši, ka karaginānu ir droši izmantot kā pārtikas produktu sastāvdaļu. Cienījami toksikoloģijas eksperti ir atklāti nolieguši pētnieka pret karaginānu vērstos secinājumus, un regulatori visā pasaulē apliecina karagināna nekaitīgumu un turpina apstiprināt tā izmantošanu pārtikā.